Nowy rok to tradycyjny okres wielkich, ambitnych postanowień. Te bardzo często dotyczą naszej diety. Wielu zastanawia się jak z nich się wywiązywać dłużej niż do najbliższego weekendu. Z pomocą przychodzi Biedronka, która pomaga wytrwać w postanowieniu lepszego odżywiania, oferując smaki, które są nam bliskie w nowym wydaniu. To wszystko możliwe dzięki nowej książce kucharskiej, która powstała przy współpracy z wybitnymi mistrzami kuchni – Iną Rybarczyk i Andrzejem Polanem. Kluczem do tej przygody kulinarnej jest hasło „Kuchnia śródziemnopolska”. Więcej poniżej!
Kuchnia śródziemnomorska jest uważana przez dietetyków i specjalistów od żywienia człowieka za jedną z najlepiej zbilansowanych i odpowiednich diet dla współczesnego człowieka. Jednakże jej codzienne stosowanie może wydać się pewną trudnością w związku z położeniem geograficznym Polski. Z pomocą przychodzi Biedronka, która proponuje oryginalny koncept łączenia polskich smaków i zasad kompozycji potraw charakterystycznych dla krajów południa Europy.
– Do opracowania tej niezwykłej i bardzo oryginalnej książki kucharskiej zachęciło nas przeprowadzone razem z IPSOS badanie oraz raport na ich podstawie, który precyzyjnie opisuje, jak w ciągu ostatnich 25 lat zmieniły się preferencje smakowe i żywieniowe Polaków. Zauważyliśmy, że z jednej strony Polacy szukają nowych smaków, lubią odkrywać nowe potrawy, ale jednocześnie chcą spożywać również te dania, które znają z rodzinnych, tradycyjnych domów. Teraz, z udziałem wewnętrznych i zewnętrznych ekspertów żywieniowych i kulinarnych przygotowaliśmy pozycję zawierającą ponad 80 niepowtarzalnych receptur łączących te dwa, z pozoru przeciwstawne, gusta. Serdecznie zapraszam do odkrywania na nowo polskich smaków w śródziemnomorskim wydaniu – mówi dr inż. Justyna Szymani, dyrektor działu rozwoju jakości i kontroli marki własnej w sieci Biedronka.
Wśród ponad 80 propozycji potraw znajdują się również te odpowiednie dla wegetarian, wegan, bezglutenowe oraz bez laktozy. Każdy przepis jest wzbogacony o informacje dotyczące wartości odżywczych proponowanej porcji takie jak wartość energetyczna, zawartość białka, tłuszczy, węglowodanów i soli.
Książka kucharska „Kuchnia śródziemnopolska” dostępna jest od 3 stycznia br. we wszystkich sklepach sieci Biedronka do 19.01 br. lub wyczerpania zapasów. Aby ją otrzymać za darmo, wystarczy posiadać kartę Moja Biedronka i zrobić 4-krotnie zakupy, każde o wartości minimum 49 zł do dnia 19.01.2022 (maksimum raz dziennie). Udział w akcji zapisuje się na koncie karty Moja Biedronka. Szczegółowy regulamin promocji znajduje się na stronie biedronka.pl. Obowiązują standardowe wyłączenia.
Bądź pierwszym, który to skomentuje. Wyraź swoją opinię. on "Kuchnia śródziemnopolska w Biedronce. Bezpłatna książka kulinarna dla klientów"