Natalia, blogerka Natibuczi, z którą współpracujemy podzieliła się z Państwem kolejnym przepisem na szybkie, proste i zdrowe smaczne jedzenie.
Składniki :
- papier ryżowy,
- krewetki,
- ząbek czosnku
- przyprawa do ryb i owoców morza (Prymat),
- pietruszka,
- brokuł – ugotowany w wodzie bez soli,
- papryka,
- awokado,
- sos sojowy do maczania (opcjonalnie),
Sposób wykonania:
- Krewetki smażymy na oleju (u mnie rzepakowym) z czosnkiem, pietruszką i przyprawą. Ja smażyłam na średnim ogniu ok. 3-4 minuty z każdej strony,
- Brokuł gotujemy w wodzie, do miękkości (u mnie bez soli),
- Paprykę i awokado kroimy w cienkie paseczki,
- Papier ryżowy moczymy w wodzie, klądziemy na talerz, nastepnie układanym odpowiednią ilość składniki, po czym zawijamy jak paszteciki. Papier super się klei, więc na pewno Wam wyjdzie ♥.
- Podajemy z sosem sojowym – ja wcześniej nic nie solę, gdyż włąśnie maczam sobie w sosie sojowym, który jest słony. 🙂
Rozszerzony artykuł na temat przygotowania tego dania znajdą Państwo na stronie Rolsy w 15 minut – z krewetkami, brokułem, awokado i papryką zawijane w papier ryżowy ♥
Bądź pierwszym, który to skomentuje. Wyraź swoją opinię. on "Przepis na „Rolsy w 15 minut” – z krewetkami, brokułem, awokado i papryką zwijane jako papier ryżowy"