Przepis na "Rolsy w 15 minut" - z krewetkami, brokułem, awokado i papryką zwijane jako papier ryżowy - Kurier Ostrowiecki

Przepis na „Rolsy w 15 minut” – z krewetkami, brokułem, awokado i papryką zwijane jako papier ryżowy

Natalia, blogerka Natibuczi, z którą współpracujemy podzieliła się z Państwem kolejnym przepisem na szybkie, proste i zdrowe smaczne jedzenie.

Składniki :

  • papier ryżowy,
  • krewetki,
  • ząbek czosnku
  • przyprawa do ryb i  owoców morza (Prymat),
  • pietruszka,
  • brokuł – ugotowany w wodzie bez soli,
  • papryka,
  • awokado,
  • sos sojowy do maczania (opcjonalnie),

Sposób wykonania:

  1. Krewetki smażymy na oleju (u mnie rzepakowym) z czosnkiem, pietruszką i przyprawą. Ja smażyłam na średnim ogniu ok. 3-4 minuty z każdej strony,
  2. Brokuł gotujemy w wodzie, do miękkości (u mnie bez soli),
  3. Paprykę i awokado kroimy w cienkie paseczki,
  4. Papier ryżowy moczymy w wodzie, klądziemy na talerz, nastepnie układanym odpowiednią ilość składniki, po czym zawijamy jak paszteciki. Papier super się klei, więc na pewno Wam wyjdzie ♥.
  5. Podajemy z sosem sojowym – ja wcześniej nic nie solę, gdyż włąśnie maczam sobie w sosie sojowym, który jest słony. 🙂

Rozszerzony artykuł na temat przygotowania tego dania znajdą Państwo na stronie Rolsy w 15 minut – z krewetkami, brokułem, awokado i papryką zawijane w papier ryżowy ♥

Bądź pierwszym, który to skomentuje. Wyraź swoją opinię. on "Przepis na „Rolsy w 15 minut” – z krewetkami, brokułem, awokado i papryką zwijane jako papier ryżowy"

Napisz swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


*